Obrázek článku

ŽLUTÁ MODRÁ | Roman Potočný: Všichni jsme jen lidi

Útočník Roman Potočný vletěl do ligy jako kometa, fanoušky pobavil na Slavii dvěma krásnými góly, v Liberci zase po utajené střele trefil tyč, navíc spoluhráči si jej pochvalují pro obrovskou pracovitost. To vše je skvělá vizitka hráče, který ještě na podzim nastupoval v divizních Brozanech a k teplickému týmu se připojil až krátce před odletem na Kypr. “Není čeho se bát, všichni jsme jen lidi, nikdo není robot,” směje se dobře naladěný Roman Potočný, který je v Teplicích sice pouze na hostování z Bohemians 1905, jejíž je kmenovým hráčem, ale díky tomu, že ve svém domovském týmu neměl profesionální smlouvu, tak nic nebrání tomu, aby se v létě stal hráčem FK Teplice. “Moc bych tu chtěl zůstat, líbí se mi tu moc a liga je splněný sen,” říká třiadvacetiletý útočník.

Pro začátek těžká otázka: Nemáš pocit, že jsi ve snu? 

“Sen jsem si v podstatě splnil tím, že hraji za prvoligový mančaft. Všechno je super, jsem z toho nadšený.”

Vraťme se úplně na začátek tvého teplického příběhu, věřil jsi, že dva góly v lednu do sítě Teplic ti pomohou do ligy?
“Já jsem si na ten zápas veřil, s Brozany jsme byli v laufu a každý zápas je jiný. Byl těžký terén, takže pro oba týmy to bylo na prd. Já jsem si ale věřil, že dám gól, i když určitě ne, že dám dva, navíc ještě Grigymu.”

Na zápas sis věřil, ale věřil jsi i tomu, že ti to může třeba pomoci do ligy?
“Já jsem si říkal, že se jdu ukázat. Už po podzimním poháru s Budějovicemi, který jsme s Brozany hráli, byly nějaké náznaky od pana Ščasného, takže jsem si říkal, že do toho proti Teplicím dám všechno a uvidí se.”

Celý rozhovor s Romanem Potočným najdete na straně 1 a 2 v zápasovém magazínu ŽLUTÁ MODRÁ při zápase s Brnem.

Stínadla TV